dinahistorier.blogg.se

Rasism är ett strukturellt samhällsproblem som drabbar människor i Sverige varje dag. Vi i Ungdom mot Rasism Borås vill debattera rasism på ett sätt som gör att alla känner sig hörda, sedda och representerade. Därför vill vi sprida era upplevelser av rasism, visa upp för makthavare, politiker, lärare, rektorer och människor i hela Sverige. Vill du bidra? Skicka din text till [email protected] så publicerar vi den här. Den kan vara hur lång och omfattande du vill, det kan handla om allt från diskriminering på bostadsmarknaden till upplevelser av rasism på skola/jobb, något man hört/sett på bussen eller kanske i hemmet. Historierna kan publiceras anonymt eller med namn, hur synlig du vill vara är helt upp till dig och vi ansvarar för att det respekteras. Ps. Se fler människor som uttrycker om vardagsrasism, som en del av UMR:s projekt Röster Mot Rasism http://aiv.umr.nu/?page_id=49.

Rasism på intrnet

Publicerad 2012-08-01 23:33:10 i Allmänt

Trots att man skulle önska att ens hemstad var fri från fördomar och rasism så är det långt ifrån sanningen, och det påminns man om ofta och mycket. Här i Borås finns hur mycket fördomar som helst, speciellt mot de invandrartäta stadsdelarna. Detta (se länk: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=440118949366588&set=a.430122957032854.102384.430115303700286&type=1&theater&notif_t=photo_reply) lades upp i facebookgruppen "The Typical Boråsare" på facebook. Hundratrettio likes hittills. Och kommentarer där människor påpekar hur sant det är, att Norrby är "kvarteret som gud glömde" påföljt av skratt. Om man säger ifrån tycker någon att man "blundar för sanningen". Man blir så ledsen - för alla det kränker och för att så många som hundratrettio människor verkar uppskatta skämtet.

M&C

Kommentarer

Postat av: Defixio

Publicerad 2012-08-22 19:22:13

Kan det inte vara så att Norrby är kvarteret gud glömde för att det bor fattiga människor där? Hur tolkar ni in rasism i det? Letar ni efter rasism så mycket ni kan?

Svar: Kommentarerna som stod under bilden (i alla fall när vi surfade in där senast) visade väldigt tydligt hur bilden betraktades och vilka budskap som nått fram till facebookanvändarna. De som lagt upp bilden hade alla möjligheter i världen att bestrida detta, men valde att inte göra det. Därav vår tolkning.
dinahistorier.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela